Tabit Smart Farming - Agribusiness Forum 2021

Agribusiness Forum 2021

Agribusiness Forum 2021

 

Agribusiness Forum 2021

Covid-19 salgını, küreselleşmeden güvenliğe, güvenlikten risk yönetimine ve tarladan sofraya kadar küreselleşen tarımsal gıda tedarik zincirlerinde ciddi eksiklikler ortaya çıkardı.

AgriBusiness Forum 2021, CAP2021-2027 ve AB Kurtarma Fonu stratejisine uygun olarak bu zorlukların üstesinden gelen, “yeşil” ve “dijital” geçişi artırmaya ve iklim değişikliği etkisini değerlendirmeye odaklandı.

AgriBusiness Forum, “Tek Sağlık yaklaşımı” da dahil olmak üzere küresel ve ulusal olarak ortaya çıkan eğilimler ve kısıtlamalar kapsamında, Yunanistan ve Dünya’daki uygulanabilir, sürdürülebilir, izlenebilir ve dayanıklı tarımsal gıda sistemlerine yönelik sağlam, kapsamlı ve tutarlı diyaloğu şekillendirmek için kapsayıcı bir platform belirlemektedir.

AgriBusiness Forum’un IV. Uluslarası Konferansı 6-7 Ekim 2021 tarihinde Yunanistan’ın başkenti Atina’da düzenlendi. Konferansta “Gıda ve Tarım sistemlerinin yeşil ve dijital çağa geçişi” vurgulandı. 9 yüksek kalibreli oturumda, 45 odak alanı ve Yunanistan ve dünyadan 50 konuşmacı yer aldı.

Konferans, önde gelen işletmeleri, finansal hizmetleri, yenilikçi çiftçileri, politika yapıcıları, araştırma ve akademiyi temsil eden konuşmacılar ve delegelerin fiziksel katılımıyla gerçekleştirildi. ABF2021, kayıt ücretlerini düşürerek çevrimiçi olarak da sunuldu.AgriBusiness Forum, tarımsal gıda değer zincirinin tarladan sofraya dijitalleştirilmesi ve dijital dönüşümü için bilginin ilerletilmesi konusunda kararlıdır ve Yunanistan ve ötesinde uygulanabilir, sürdürülebilir, izlenebilir ve esnek tarımsal gıda sistemlerine yönelik yenilikleri artırma ve ortaklıkları entegre etme konusunda önemli bir platformdur.

Konferans 6 Ekim 2021 Çarşamba günü Tarım İş Forumu Düzenleme Komitesi Başkanı ve Geo-Routes Enstitüsü Başkanı Sayın Giannis Balakakis ve Birleşmiş Milletler Uluslararası Gıda Örgütü Avrupa ve Orta Asya Direktör Yardımcısı Nabil Gangi tarafından açıldı.

Birbirinden değerli alanında uzman 50 konuşmacının katıldığı konferansa Türkiye’den de önemli katılımcılar yer aldı.

“Kadın Girişimciliğini Güçlendirerek Modern Kırsal Ekonomilerin İnşası” başlıklı ikinci oturumda piyasalara kadınların erişiminde karşılaştıkları zorluklar, tarım sektöründe risk yönetimi, Yeşil Girişimcilik ve Dijital Platformlar, Kadın Girişimciliği gibi konular ele alındı. Oturum; Avrupa Bankacılık ve Finansal Hizmetler Eğitim Derneği Başkanı ve Frankfurt Finans Okulu Başkan Yardımcısı Fatma Dirkes, Tarım ve Çevre Bakanlığı Üst Kırsal Kalkınma Genel Müdürü Ilia Tamarashvili, Narköy Organik Çiftlik Kurucusu Nardane Kuşçu , Tabit Bilişim ve İletişim Teknolojileri A.Ş. Kurucusu Tülin Akın , Kuzey Makedonya Kırsal Kalkınma Derneği Başkanı Marina Tosheska , BM Kadın Ortaklığı Direktörü Meral Güzel, BM Kadınları Avrupa ve Orta Asya Temsilcisi Alia El-Yassir tarafından koordine edildi.

image-1 image-2 image-3

E-BÜLTEN ABONELİĞİ

E-Bültene Abone Olup Kampanyalarımızdan Anında Haberdar Olabilirsiniz.